DATACATION
Dedicated to Data

NL | EN

ONS TEAM

Ralf Zoetekouw

Studie achtergrond: BSc & MSc Econometrics & Operations Research

Talenten: Waarde uit data halen, de vertaalslag maken tussen de bedrijfsuitdagingen en de bijbehorende data.

Dedicated to data: Van jongs af aan begon ik al met het bijhouden van mijn tennis- en voetbalstatistieken in een boekje. Deze passie voor data zette zich een aantal jaar later voort door deze statistieken in Excel in te voeren en te analyseren. Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn werk kan maken!

Project met de meeste impact: Een model gemaakt voor het sociaal domein dat voorspelt welke huishoudens over twee jaar een grote kans hebben om in aanmerking te komen financiële hulp. Op deze manier worden deze huishoudens preventief geholpen en worden kosten bespaard. 

"Intellectuals solve problems; geniuses prevent them."

Ricardo van der Aa

Studie achtergrond: BSc Applied Mathematics, MSc Data Science and Artificial Intelligence

Talenten: Artificial Intelligence implementatie (Python, R), Data visualisation (PowerBI), Process mining (Disco, ProM), Datawarehousing (SQL).

Dedicated to data: Wij willen bedrijven écht verder helpen. Samen de stap maken naar een data gedreven samenleving, waar beslissingen gemaakt worden op basis van intuïtie en kwantitatieve kennis. Laten we elkaar de toekomst in helpen!

Project met de grootste impact: Het visualiseren van de cycle tijden van operaties in een productielijn waardoor we de bottleneck in het proces konden identificeren. Dit heeft bijgedragen aan het besluit tot een investering van miljoenen aan nieuwe machines om de bottleneck in het proces te verhelpen.

"Feel the power of data!" 

Bart Cleijsen

Studie achtergrond: BSc Economics and Business Economics.

Talenten: De combinatie van mijn economische achtergrond en het overzichtelijk in kaart brengen van de data in PowerBI.

Dedicated to data: Zorgen dat bedrijven overzicht hebben in hun essentiële data in PowerBI zodat er eenvoudig en snel naar gehandeld kan worden.

Waarom ik bij Datacation werk: Ik krijg veel verantwoordelijkheden en kan veel leren in een dynamisch team!

"You don't have to see the whole staircase, just take the first step!"

 Paul Peters

Studie achtergrondBSc Political Science (Minor Data Science), MSc Computer Science: Data Science

TalentenImplementeren van Data Science oplossingen met cloud technologieën, bouwen van analytische web applicaties, Predictive Analytics, Data Mining, Computer Vision.

Dedicated to data: Een grote leergierigheid naar nieuwe innovaties die waarde creëren, wat mij drijft om organisaties te helpen het meeste uit hun data te halen.

Project met grootste impact: Het opzetten van een cloud data platform voor opslag, verwerking, levering, analyse en het beheer van gegevens. Dit heeft gezorgd tot betere inzichten in de aanwezige data door gekoppelde dashboards en het heeft gezorgd voor veel tijdswinst doordat de data verwerkt werd in geautomatiseerde data pipelines.

"You can’t use up creativity. The more you use, the more you have."

 Sander van Donkelaar

Studie achtergrond: BSc Cognitive Science & Artificial Intelligence, MSc Cognitive Science & Artificial Intelligence

Talenten: Het implementeren van data-driven oplossingen in een bedrijfsomgeving, het halen van waarde uit data en deze informatie inzichtelijk maken voor de gebruiker, het bouwen van ML modellen.

Dedicated to data: Data is het nieuwe goud! Ik vind het erg interessant hoe grote hoeveelheden (ongestructureerde) data met behulp van data-driven technologieën omgezet kunnen worden  in waardevolle en behapbare informatie. Van de  gezondheidszorg, tot retail, tot de financiële industrie: in elke sector is dit van enorme waarde.  Daarnaast fascineert het mij dat we op dit moment systemen kunnen ontwikkelen die zelf kunnen leren. Wie had 50 jaar geleden gedacht dat er zelf auto's zouden kunnen rijden. Ik vind het enorm gaaf om hierover verder te leren en zelf een steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van dit soort innovatieve systemen.

Project met de grootste impact: Ik heb onderzoek gedaan naar een model dat op basis van Deep Learning patronen kan herkennen in hersenactiviteit. Het doel is dat het model kan herkennen aan welk woord iemand denkt, waarbij het keuze had uit de vier woorden ‘up’, ‘down’, ‘left’ en ‘right’. Hiermee kunnen we in de toekomst mensen met ernstige spraakproblemen (bijvoorbeeld als gevolg van ALS)  helpen, die dit kunnen gebruiken om een spraakprogramma te besturen. De resultaten hiervan worden gepresenteerd en gepubliceerd op de 2nd IEEE International Conference on Human-Machine Systems, in Magdeburg (2021).

"Never stop learning."

Job Oosterkamp

Studie achtergrond: BSc Econometrics & Operations Research, MSc Business Analytics & Operations Research

Talenten: Data en kennis van de klant combineren om efficiënter te opereren of waardevolle inzichten te krijgen.

Dedicated to data: Data bevat ontzettend veel informatie, maar dit is vaak niet direct zichtbaar. Doormiddel van het doorgronden van deze data, ga ik altijd opzoek naar betere oplossingen of bruikbare inzichten.

Project met grootste impact: Onderzoek gedaan naar demand forecasting voor een logistieke dienstverlener om de toegevoegde waarde van machine learning ten opzichte van standaard technieken aan te tonen.

“Knowledge without action is meaningless.”

 
 
 
E-mailen
Bellen