DATACATION
Dedicated to Data


Olympische Spelen Dashboard


NL | EN


Door de coronapandemie moesten we er even op wachten, maar de Olympische Spelen 2020 in Tokio beginnen op vrijdag 23 juli 2021. Het grootste sportevenement ter wereld had eigenlijk vorig jaar moeten plaatsvinden in Japan, maar werd toen met exact een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. 

Volgens sportdata bureau Gracenote gaat Nederland een recordaantal van 48 medailles behalen. Met name bij het zeilen wordt er veel van de Nederlanders verwacht. Daarnaast rekent Gracenote op goud voor onder anderen atletes Sifan Hassan (10.000 meter) en Femke Bol (400 meter horden) en de hockeyvrouwen. Bij bijna alle sporten met een fiets wordt Nederlands succes verwacht: BMX'ers Niek Kimmann en Laura Smulders, baanwielrenner Harrie Lavreysen (keirin en sprint), en wielrenster Anna van der Breggen (wegwedstrijd en individuele tijdrit) gaan voor goud.

Omdat wij dedicated to data zijn, duiken wij de Olympische cijfers in waarbij we je kennis laten maken met de visualisatietool PowerBI. Ben je benieuwd wat er allemaal bij komt kijken voordat je aan de slag kan gaan met het visualiseren van je data? Lees dan de blog van Ricardo over het EK Voetbal Dashboard

Lukt het jou om onze vragen te beantwoorden door gebruik te maken van het onderstaande interactieve dashboard?

1.     Welke sporter won de meeste gouden medailles ooit?
2.      Welk land heeft de meeste medailles behaald op de Olympische spelen in 1964?
3.      Met welke sport behaalde Nederland de meeste medailles ooit?
4.      Wie is de succesvolste Nederlandse mannelijke sporter op de Olympische Zomerspelen?
5.      Hoe oud was de jongste medaillewinnaar in de categorie “Gymnastics”?
6.      Hoeveel gouden medailles heeft Nederland behaald op de Olympische Spelen in 2016? 

 Antwoorden:Bart Cleijsen, 22-07-2021 


 
 
 
E-mailen
Bellen